SKIOLD | Fjernelse af mykotoksiner i frø og korn

Bekæmp mykotoksin-niveauet med SKIOLD DAMAS Sigma

Få de bedste resultater på rensning og sortering af korn og foder

"Det er uhyre vigtigt at reducere mykotoksin-niveauet i korn og afgrøder, da mykotoksiner angriber og ødelægger korn og foder. Mange svinebesætninger oplever problemer, der stammer fra kontamineret korn. Søer i farestalden risikerer manglende ædelyst, som igen fører til dårlig mælkeproduktion og diarré hos pattegrisene. Nogle besætninger oplever forhøjet dødelighed og et højt medicinforbrug. Tilsætning af toksinbinder eller myresyre kan reducere problemerne, men sjældent fjerne dem helt." (Kilde: Landbrugsavisen)

Landmand fik bedre bundlinje med DAMAS Sigma

En dansk svineproducent, Klaus Noe, udtaler, at SKIOLD DAMAS Sigma er den bedste investering, han har foretaget. Han siger endda, at mykotoksinbinderne ikke har den samme positive effekt som SKIOLD DAMAS Sigma.

Før han købte SKIOLD DAMAS Sigma oplevede han problemer i svineproduktionen med udskudt endetarm, pludselig anoreksi og andre uspecifikke sygdomme, som han tilskrev foderkvaliteten. Med en SKIOLD DAMAS Sigma har han ikke længere disse problemer eller omkostninger til mykotoksinbindere.

SKIOLD DAMAS, der er blandt verdens mest innovative indenfor rensning og sortering af korn og såsæd, har udviklet en fremragende rensemaskine, som reducerer mykotoxiner med op til 90%

Med sin unikke og enestående poleringseffekt, som fjerner de fleste mykotoksiner i afgrøder og forbedrer både foder, er SKIOLD DAMAS Sigma med til at sikre råvarekvaliteten og dermed også dyresundheden.

Afgrøderne renses centrifugalt og ved at blive tvunget mod de roterende sold, poleres hvert enkelt korn, majs, ris eller frø over hele sit overfladeareal. Denne proces reducerer mængden af ​​svampe og bakterier med op til 90% - hvilket er videnskabeligt bevist af IFF / Tyskland

Hvad er faren ved mykotoksiner

Mykotoksiner kan forårsage en række skadelige helbredseffekter og udgøre en alvorlig sundhedsrisiko for både mennesker og dyr. Det er meget vigtigt at forhindre mykotoksiner i afgrøder og foder, fordi det har en negativ indvirkning på produktionsresultaterne - blandt andet med hensyn til nedsat ydeevne, reduceret foderindtag, dårlig foderoptagelse, reduceret vægtforøgelse og dårlig reproduktionsevne.

I dag bruger husdyrproducenter ofte mykotoksinbindere for at reducere de toksiske virkninger af mykotoksiner. Dette er et effektivt værktøj til at kontrollere skimmel- og mykotoksinproblemer, men det er dyrt og ikke altid en tilstrækkelig løsning.

SKIOLD DAMAS har viden og erfaring

SKIOLD DAMAS har mere end 150 års erfaring med rensning og sortering af frø og korn. Mere end 2000 Sigma- rensemaskiner er installeret over hele verden.

Vores team af eksperter er klar til en snak om, hvordan du kan forbedre kvaliteten af dit korn og foder, optimere din produktion og forbedre din bundlinje. 

 

Vil du vide mere om, hvordan du kan forbedre kvaliteten af dine afgrøder?

KONTAKT OS FOR AT HØRE MERE

 

Eksempler, hvor der er installeret en SKIOLD DAMAS Sigma

Prima Svin
Se reference her

Søvang Svineproduktion ved Mads Rauff

Se reference her

Stauning whisky:

Se reference her

Se video reference her


NYHEDER FRA SKIOLD

Bliv inspireret, udforsk de nyeste innovationer og historier fra SKIOLD, og få input til dit næste projekt.

Tilmeld dig SKIOLDs nyheder her

SKIOLD SmartDos | Fodringssystem til løsgående, drægtige søer

Individualiseret fodring for optimale resultater

Læs mere STALD

Reducer dit strømforbrug og spar penge nu

Med energieffektive løsninger fra SKIOLD kan du reducere dit strømforbrug markant og opnå…

Læs mere STALD / FODER

Spar tid og penge med digitale værktøjer

Reducer dine omkostninger med digitale værktøjer og effektive styresystemer fra SKIOLD. De…

Læs mere SKIOLD / DIGITAL