Stauning Whisky

Med et touch af SKIOLD. Én af verdens bedste whisky producenter vælger også SKIOLD

Stauning Whisky er blandt verdens bedste whiskys – og som produceres ud fra deres helt unikke og speciel udviklede opskrifter og processer, som er en blanding af vestjysk og skotsk finesse. Men fremover transporteres råvarerne på SKIOLDs transportanlæg, hvilket ikke ændrer den fantastiske og prisvindende smag, men for en masse SKIOLD entusiaster, bliver smagen bare endnu bedre…

Stauning Whisky producerer i øjeblikket omkring 70.000 liter whisky om året på destilleriet– det tal skal helt op til 900.000 liter i løbet af de kommende år, hvilket er årsagen til investeringen i SKIOLD anlægget og udvidelsen. Produktionen vil også i fremtiden foregå som den altid har gjort i Stauning – med gulvmaltning, 24 små pot stills og åben ild; vigtige grundelementer i en Stauning Whisky, baseret på samme principper, som skotterne har gjort det i århundreder, og kombineret med ”The Stauning way” resultere det i én whisky med en helt unik karaktér.

Super spændende projekt, og fantastisk at få et lille glimt af hvordan verdens bedste whisky produceres – langt fra Skotland. SKIOLD anlægget er et 40 tons/timen transportanlæg med kædetransportør og elevator, der transporterer kornet ind på maltgulv, hvor kornet udblødes. Derefter transporteres det videre til tre stk 100 m3 lager siloer, samt transport via kopelevator, clean kædetransportør og snegle gennem en kværn og videre til to stk. mæske tanke.

Vi er lige blevet færdig med 1. etape hos Stauning whisky, og vi er utrolig glade for at kunne fortælle, at vi også har fået etape 2. 

I forbindelse med etablering af lager-siloer for opbevaring af maltkorn, har Stauning Whisky også valgt at investere i en SKIOLD Damas Sigma renser som på sigt både skal bruges til forrensning på vej ind i lagersiloerne, men også til finrensning på vej ud igen. Sigma renseren er en helt fantastisk renser, som øger hygiejne standarden for afgrøderne, idet forekomsten af bakterier og svampe reduceres betragtelig.

Stauning Whisky har valgt at fuldende renselinjen ved køb SKIOLD Damas Hotyp, som er betegnelsen for en triør (længde sortering af kerner).  Ved hjælp af disse to maskiner, vil der kunne renses, sorteres og udvælges de allerbedste og største kerner, som er mest velegnet til spiring og dermed give en bedste whisky produktion. 

Læs mere om Stauning Whisky her


NYHEDER FRA SKIOLD

Bliv inspireret, udforsk de nyeste innovationer og historier fra SKIOLD, og få input til dit næste projekt.

Tilmeld dig SKIOLDs nyheder her

SKIOLD SmartDos | Fodringssystem til løsgående, drægtige søer

Individualiseret fodring for optimale resultater

Læs mere STALD

Reducer dit strømforbrug og spar penge nu

Med energieffektive løsninger fra SKIOLD kan du reducere dit strømforbrug markant og opnå…

Læs mere STALD / FODER

Spar tid og penge med digitale værktøjer

Reducer dine omkostninger med digitale værktøjer og effektive styresystemer fra SKIOLD. De…

Læs mere SKIOLD / DIGITAL