SKIOLD fodermølle og svinefarm PrimaSvin

Kæmpestort dansk byggeri

til smågrise og søer. Prima Svin A/S klar til at gå i gang med anden etape af stort staldbyggeri i samarbejde med SKIOLD

I juli 2019 gik Prima Svin A/S i gang med første etape af det, der ender med at blive et af Danmarks største byggerier til svineproduktion.

Det bestod i halvdelen af en smågrisestald med i alt 25.000 stipladser. Teknikere fra SKIOLD er i fuld gang med at montere udstyret til stalden, der skal tages i brug i april. I denne måned har SKIOLD og Prima Svin A/S indgået aftale om levering af udstyr til anden og sidste etape af projektet, herunder et barmarksprojekt til 3.000 søer.

Prima Svin A/S er et nystartet selskab, som i 2017 overtog ejendommen i Ringkøbing fra den tidligere ejer, der også var SKIOLD-kunde, fortæller Kurt Henriksen, salgsansvarlig for SKIOLD mølleri. - Vi har altid solgt meget udstyr til ejendommen, herunder bl.a. møllerianlæg og fodringsanlæg til både vådt og tørt foder.

Prima Svin A/S ejes af en mangeårig og solid SKIOLD-kunde på alle produktgrupper, Torben Poulsen fra Klaptoft Svineproduktion, og Thomas Søby Carstensen, en ny ung medejer. Klaptoft Svineproduktion driver i forvejen flere ejendomme med 3.000 søer og smågriseproduktion.

 

Foderfabrik opgraderes og foder- og klimaanlæg installeres i svinestalde

Den nye etape af byggeriet hos Prima Svin A/S omfatter:

  • ombygninger og udvidelser på eksisterende foderfabrik
  • tørfodring til smågrise og et vådfodringsanlæg til 3.000 søer
  • klimaanlæg til smågrise og til 3.000 søer, inklusive luftrensere

En halv kilometer fra Prima Svins foderfabrik bygges på bar mark et soanlæg til 3.000 søer. På en ejendom nogle få kilometer herfra bygges 2. etape af smågrisestald, der ender med plads til 25.000 smågrise.

Byggeriet – især barmarksprojektet til 3.000 søer – kommer til at køre med en ekstremt stram tidsplan, bl.a. med færdiggørelse af del-elementer i sommerferietiden, fortæller SKIOLDs projektansvarlige, der også understreger, at Prima Svin A/S har en forventning om at producere grise i anlægget kort efter sommerferien.

I foråret 2018 renoverede Prima Svin A/S et eksisterende so-anlæg med 1.600 søer, hvor SKIOLD stod for renoveringen af et bestående vådfodringsanlæg. Derudover blev der lavet et vådfodringsanlæg på en naboejendom til so-polte. Med det nye soanlæg kommer det samlede antal søer dermed op på 4.600.


SKIOLDs levering til projektet kort fortalt

Foderhåndtering:

Stald, udfodring:

Stald, klima:

Her finder du et lille udpluk af vore referencer

Se hvordan SKIOLD gør en forskel for vore kunder rundt om i verden

I mere end 140 år har vi hjulpet kunder med at få succes. Her har vi samlet et udpluk af vores installationer.
Udforsk kollektionen – stort eller småt, globalt og lokalt. Vi har flere installationer over hele verden, så hvis du ikke finder det, du søger efter, er du velkommen til at kontakte os.

KONTAKT OS FOR FLERE OPLYSNINGER

Tre tiltag for at optimere foderkvaliteteten

Søvang Svineproduktion har implementeret tre nye initiativer for at højne foderkvaliteten på foder til 2.600 søer med smågrise

Læs mere KORN

Kornrensning hos DLG i Hørning

Om højere effektivitet og bedre arbejdsmiljø

Læs mere FRØ

Montage af mølleri og fem-faset fodringsanlæg uden driftstop

Til 1.450 søer og 52.000 smågrise

Læs mere STALD / FODER