Optimering og værdiskabelse til landbrugets forsyningskæde

Landbrugssektoren har en kompleks forsyningskæde

Moderne landbrug har mange indgående og udgående interessenter, som stiller store krav til landmanden. Forsyningskæde processer er komplekse på tværs af brancher, der interagerer med forskellige og potentielt modstridende mål. Landbrugets forsyningskæde kompliceres yderligere, da den er påvirket af fragmenterede processer. Den typiske landbrugsforsyningskæde involverer tre trin: fra landmænd til mellemliggende siloer, fra siloer til transformationsanlæg og fra transformationsanlæg til kunder.

 For at maksimere værdien fra landbrugets forsyningskæder skal aktørerne fortage multiple strømme.


Det stiller krav til landmændene, for både at kunne håndtere indkøb og afsætning i forhold til de overordnede forsyningsled. Fra mark til opbevaring af råvarer, til forædling af foder, og til det endelige slutprodukt. I denne proces er der flere kilder til udfordringer, som landmanden ikke er herre over, det være sig f.eks. vind og vejr, udbud og efterspørgsel, fastsættelse af priser mv.

 

Brugen af ”digital twins” skaber mer-værdi og optimerer hele forsyningskæden

Digitalisering og analyse er blevet en prioritet for flere og flere virksomhedsledere, da værdien af dette stadig bliver mere klart. Mere end halvdelen af ​diverse ​fremstillingsvirksomheder prioriterer digitale programmer i deres drift.

Selvom tendensen er lovende, kæmper mange landmænd med at skalere og implementere digitale og analytiske teknologier for at fuldt udbytte af deres fulde potentiale. McKinsey-forskning og erfaring viser, at færre end 30 % opnår succes med deres digitale og analytiske teknologier fra pilotfase til en fuldt skaleret løsning.

En overbevisende måde at bruge digitale og analytiske teknologier på er at skabe Digital twins i den fysiske forsyningskæde - fra landmænd til slutkunder - og bruge den til at køre virtuelle simuleringer og optimeringer.

Begrebet Digital twins bygger på en virtuel repræsentation, der fungerer med realtime data, der specifikt skaber kontinuerlig forbedring af de daglige aktiviteter. Det vil sige, at Digital twins kan omfatte alle elementer i forsyningskæden og dens grænseflader, herunder indkøb, produktion, transport, lager og salg af færdige varer. Aktørerne kan kalibrere matematiske modeller til at omfatte en række funktioner, såsom fortjeneste, kapacitet, cyklustid eller lageroptimering afhængigt af behov.

 

Implementér digital twins og få det komplette overblik i realtid

De fleste landmænd forstår de tekniske udfordringer ved at implementere digitale og analytiske teknologier; at udvikle løsningerne og skabe en brugergrænseflade til at understøtte deres beslutningstagning, som f.eks. ressourceplanlægning af anlægssystemer. Alligevel undlader selv fremsynede landmænd med besætninger med stærke tekniske og digitale muligheder at udnytte det fulde potentiale.

Hos SKIOLD har vi skabt de digitale og analytiske teknologier, som sikrer fremskridt og udvikling, og som optimerer hele din forsyningskæde med løsninger og ekspertise inden for industrien til at definere digital twins objektive funktion. Løsninger som giver et end-to-end perspektiv og det rigtige niveau af fysisk håndtering samt detaljer der understøtter de informationer, som trinvis forbedrer beslutningerne og præcision. 

SKIOLD’s digitale og analytiske teknologier kan indhente mere data end nogensinde - Lige fra opbevaring, foderfremstilling, fodring af det enkelte dyr til overblik over flowet af grise i staldene. Dette komplette overblik over hele din forsyningskæde, hjælper dig med at undgå dyre, uforudsete udfordringer i dagligdagen og øger din mulighed for godt landmandskab og ”rettidig omhu”.  Det hele kommer med intelligens i realtid og giver dig fuld synlighed og sporbarhed gennem hele forsyningskæden.

Implementér SKIOLD digitale og analytiske teknologier for at få det komplette overblik i realtid

DistriWin

Eat Time

Pig Management, Søer

FlexMix Pro Stock Management Production Manager


NYHEDER FRA SKIOLD

Bliv inspireret, udforsk de nyeste innovationer og historier fra SKIOLD, og få input til dit næste projekt.

Tilmeld dig SKIOLDs nyheder her

SKIOLD SmartDos | Fodringssystem til løsgående, drægtige søer

Individualiseret fodring for optimale resultater

Læs mere STALD

Reducer dit strømforbrug og spar penge nu

Med energieffektive løsninger fra SKIOLD kan du reducere dit strømforbrug markant og opnå…

Læs mere STALD / FODER

Spar tid og penge med digitale værktøjer

Reducer dine omkostninger med digitale værktøjer og effektive styresystemer fra SKIOLD. De…

Læs mere SKIOLD / DIGITAL