SKIOLD vinder tocifret million projekt

Største paddy ris projekt i Vietnam

SKIOLD A/S & Hanh Phuc Rice Jsc. har underskrevet en kontrakt på et tocifret million beløb til opførelse af det største paddy ris håndtering og opbevaringsanlæg nogensinde bygget i Vietnam. Hanh Phuc Rice Jsc er et datterselskab af Tan Long Group, der er blandt de største inden for mineraler og landbrugsproduktion i Vietnam.

Madspild er et globalt problem. FN's fødevare- og landbrugsorganisation (FAO) anslår, at ca. en tredjedel af alle fødevarer, der produceres spildes. Ris er en vigtig basis fødevare og et vigtigt levebrød for mange landmænd i Vietnam, og spildet i ris produktionen anslås at udgøre 10-37%, der hovedsageligt skyldes ineffektive høstteknikker, forældede lager- og kølefaciliteter samt vanskelige klimaforhold og en dårlig infrastruktur.

Totalløsning til håndtering og opbevaring af paddy ris

Det nye moderne paddy ris håndterings- og opbevaringsanlæg vil bidrage til at eliminere spild af ressourcer. SKIOLD leverer håndterings- og opbevaringsanlægget inklusiv losseanordning, rensemaskine, buffersilo med beluftning, 40 siloer (hver 4.731m3) og transportløsninger til hele anlægget. Årligt vil anlægget behandle 120.000 tons ris med mulighed for udvidelse op til 240.000 tons ris, hvilket gør det til ét af de største projekter for SKIOLD i Asien og det største ris håndterings- og opbevaringsanlæg, der nogensinde er bygget i Vietnam.

 

Lavere CO2-udledning og bedre fødevarekvalitet på grund af kort afstand mellem råvarer og håndtering

Anlægget bliver placeret i de sydlige provinser Dong Thap og Can Tho, hvor risene traditionelt dyrkes i stor skala. Man har valgt at placere lager- og håndteringsanlægget tættere på ris bønderne, for at optimere tiden fra høst til håndtering, som for det første har en positiv effekt på risenes kvalitet, og for det andet har en positiv indvirkning på CO2-udledningen på grund af den kortere transport fra markerne til tørring og opbevaring.

Når paddyrisene ankommer bliver de renset af en SKIOLD Damas Omega, der er en effektiv for-renser, som fjerner halm, blade, jord og andre ikke-paddy-materialer fra risene. Inden for de næste 24 timer tørres paddyen til 14 % i tørreanlægget. Tørringen inden for de første 24 timer er meget vigtig for kvaliteten, da den eliminerer mikrobiel vækst, insekter og mykotoksiner. Løsningen er endvidere produceret med miljøet i menté, da paddyskallerne genbruges som brændstof til anlægget. Den tørrede højkvalitets ris opbevares i 40 store siloer.

Projektet er stort; Det er ikke kun et barmark projekt, men det indebærer også opførelse af en havn for de mange både, der skal transportere paddy risene.

"Dette projekt er ét af de største opbevarings-og håndteringsprojekter vi nogensinde har lavet i Asien. Asien er et af vores mest interessante markeder, og især Vietnam har vist sig at være et vigtigt marked for os " udtaler Lasse Viegand Hansen, administrerende direktør for SKIOLD A/S. 


NYHEDER FRA SKIOLD

Bliv inspireret, udforsk de nyeste innovationer og historier fra SKIOLD, og få input til dit næste projekt.

Tilmeld dig SKIOLDs nyheder her

Når det kommer til din driftsikkerhed – er vi på vagt.

Det kan være en udfordrende opgave at sikre en stabil og gnidningsfri drift af dine Rense-…

Rengøring og sortering, der maksimerer din produktivitet.

Fokus på forarbejdningen af dine råvarer kan være et vigtigt skridt, når det kommer til at…

Læs mere SEED

SKIOLD-selskaber fusionerer til ét

I 2019 opkøbte SKIOLD A/S i Sæby, som blandt andet producerer udstyr og teknologiløsninger…