SKIOLD vinder stort EU-udbud

Spændende ordre på det danske marked

SKIOLDs FODER division har vundet et stort udbud til Institut for Husdyrvidenskab på Århus Universitet om levering af et komplet forsøgsanlæg til foderfremstilling som skal opstilles på AU-Foulum.


Foulum tilhører eliten af forskningsinstitutioner inden for agroindustrien, og er medvirkende til den høje position som dansk landbrug har internationalt. 


Anlægget er et helt unikt projekt, der adskiller sig fra alle gængse møllerianlæg, som står på tusindvis af landbrug over hele verden, da det skal producere foder til Foulums mange vidt forskellige forsøg med optimering af dyrevelfærd og foderøkonomi til kvæg, svin, fjerkræ, mink og heste. Det har været et ønske, at der skal kunne produceres foder med forskellige strukturer, pillestørrelser, sammensætning med mere. Derfor består anlægget også af bl.a. 3 typer blandere, skivemølle, hammermølle og valse samt 2 pillepressere og extruder. 


Der skal kunne produceres både meget små mængder samt større mængder til længerevarende forsøg. Hele anlægget er bygget op om et antal mobilsiloer, som kan flyttes rundt i anlægget. På denne måde kan de forskellige processer i foderfremstillingen til- eller fravælges alt efter formål med forsøget. Anlægget er således opbygget til fleksibel drift, hvor der er uanede muligheder for at producere specielle foderblandinger. For SKIOLD medfører anlægget mulighed for at fremvise kompetencerne med hurtig og fleksibel foderfremstilling til meget små mængder, samt høj kvalitet af maskinerne, der vil blive testet til det yderste når forskerne forsøger at udfordre maskinernes formåen. 


”Ud over at SKIOLD kan levere hvad Institut for Husdyrvidenskab har af ønsker – så har prisen og muligheden for samarbejde vægtet højt i udvælgelsen af SKIOLD – og dette i meget skarp konkurrence med et tysk firma” udtaler man fra AU-Foulum.


Her er den færdige anlæg:



NYHEDER FRA SKIOLD

Bliv inspireret, udforsk de nyeste innovationer og historier fra SKIOLD, og få input til dit næste projekt.

Tilmeld dig SKIOLDs nyheder her

SKIOLD SmartDos | Fodringssystem til løsgående, drægtige søer

Individualiseret fodring for optimale resultater

Læs mere STALD

Reducer dit strømforbrug og spar penge nu

Med energieffektive løsninger fra SKIOLD kan du reducere dit strømforbrug markant og opnå…

Læs mere STALD / FODER

Spar tid og penge med digitale værktøjer

Reducer dine omkostninger med digitale værktøjer og effektive styresystemer fra SKIOLD. De…

Læs mere SKIOLD / DIGITAL