Når det værste sker

Natten til den 19. september antænder et korntørreri en brand på en svinefarm i det nordlige Sverige

Ilden spreder sig hurtigt til en nærliggende svinestald med i alt 4000 dyr, inklusiv ca. 440 søer. Alarmen går tidligt om morgenen, men ilden får fat i et af staldafsnittene. Intensivt slukkearbejde begrænser ilden til denne del, men desværre omkom omkring 600 grise i flammerne.

Det er en stor tragedie for ejerne af gården og et frygteligt syn, men arbejdet med at fodre de overlevende dyr skal straks begynde. Foderproduktionen på gården ødelægges fuldstændigt af ilden.

Allerede inden flammerne er slukket, begyndte vi i SKIOLD at tjekke lageret af dele for at se, hvad der kunne sættes sammen. Hver eneste foderfabrik er unik, og nu er det vigtigt at finde ud af, hvad der kan laves med de tilgængelige produkter fra vores lager. Samme aften bliver et provisorisk vådfoderanlæg sat sammen med hjælp fra dedikeret personale og pakket til forsendelse fra fabrikken dagen efter.

Vores forretningspartner MAFA AB omdirigerer straks deres lastbiler og sender tre fodersiloer de 2x1400 km til det nordlige Sverige. 36 timer senere ankommer de til gården og er klar til at modtage foder.

Intensivt arbejde følger med tilgængeligt servicepersonale og vore dygtige servicepartnere, Indulant AB og Östersta Lantbruk & Service AB. Nogle genopbygger anlægget, mens andre arbejder med programmering.

Præcis en uge efter branden er et ny midlertidigt vådfoderanlæg på plads, og alle grise kan fodres automatisk igen. Dette utroligt flotte stykke arbejde var kun muligt med seriøse partnere og dedikerede medarbejdere.

Men det slutter ikke her…

I dagens produktionssystem er det altødelæggende at miste et staldafsnit natten over. Grisene ankommer stadig i henhold til tidsplanen, og produktionen skal fortsætte som planlagt.

Derfor, samtidig med at der bygges et midlertidigt foderanlæg, planlægges og udarbejdes en erstatningsstald, og al dokumentation til de foreløbige godkendelser udarbejdes hos SKIOLD. Entreprenører og udstyrsleverandører kontaktes.

Så i dag, 10 dage efter branden, har vi i SKIOLD sammen med vore partnere al dokumentation klar til at bygge en helt ny stald. Renoveringsarbejdet af den gamle er i gang. De dele, der har den længste leveringstid, er startet i produktionen. Målet er, at selve bygningen skal være færdig om tre måneder og i drift inden for fire måneder.

Der er mange i denne branche…

Mange i branchen kan levere stalde og udstyr til svin, men kun få kan gøre det under disse forhold. Der er muligvis kun én - SKIOLD.

EN KÆMPE TAK TIL ALT PERSONALE PÅ SKIOLD OG TIL ALLE VORE GODE PARTNERE.


NYHEDER FRA SKIOLD

Bliv inspireret, udforsk de nyeste innovationer og historier fra SKIOLD, og få input til dit næste projekt.

Tilmeld dig SKIOLDs nyheder her

SKIOLD SmartDos | Fodringssystem til løsgående, drægtige søer

Individualiseret fodring for optimale resultater

Læs mere STALD

Reducer dit strømforbrug og spar penge nu

Med energieffektive løsninger fra SKIOLD kan du reducere dit strømforbrug markant og opnå…

Læs mere STALD / FODER

Spar tid og penge med digitale værktøjer

Reducer dine omkostninger med digitale værktøjer og effektive styresystemer fra SKIOLD. De…

Læs mere SKIOLD / DIGITAL