Når det værste sker

Natten til den 19. september antænder et korntørreri en brand på en svinefarm i det nordlige Sverige.

Ilden spreder sig hurtigt til en nærliggende svinestald med i alt 4000 dyr, inklusiv ca. 440 søer. Alarmen går tidligt om morgenen, men ilden får fat i et af staldafsnittene. Intensivt slukkearbejde begrænser ilden til denne del, men desværre omkom omkring 600 grise i flammerne.


Det er en stor tragedie for ejerne af gården og et frygteligt syn, men arbejdet med at fodre de overlevende dyr skal straks begynde. Foderproduktionen på gården ødelægges fuldstændigt af ilden.


Allerede inden flammerne er slukket, begyndte vi i SKIOLD at tjekke lageret af dele for at se, hvad der kunne sættes sammen. Hver eneste foderfabrik er unik, og nu er det vigtigt at finde ud af, hvad der kan laves med de tilgængelige produkter fra vores lager. Samme aften bliver et provisorisk vådfoderanlæg sat sammen med hjælp fra dedikeret personale og pakket til forsendelse fra fabrikken dagen efter.


Vores forretningspartner MAFA AB omdirigerer straks deres lastbiler og sender tre fodersiloer de 2x1400 km til det nordlige Sverige. 36 timer senere ankommer de til gården og er klar til at modtage foder.


Intensivt arbejde følger med tilgængeligt servicepersonale og vore dygtige servicepartnere, Indulant AB og Östersta Lantbruk & Service AB. Nogle genopbygger anlægget, mens andre arbejder med programmering.Præcis en uge efter branden er et ny midlertidigt vådfoderanlæg på plads, og alle grise kan fodres automatisk igen. Dette utroligt flotte stykke arbejde var kun muligt med seriøse partnere og dedikerede medarbejdere.


Men det slutter ikke her…


I dagens produktionssystem er det altødelæggende at miste et staldafsnit natten over. Grisene ankommer stadig i henhold til tidsplanen, og produktionen skal fortsætte som planlagt.


Derfor, samtidig med at der bygges et midlertidigt foderanlæg, planlægges og udarbejdes en erstatningsstald, og al dokumentation til de foreløbige godkendelser udarbejdes hos SKIOLD. Entreprenører og udstyrsleverandører kontaktes.


Så i dag, 10 dage efter branden, har vi i SKIOLD sammen med vore partnere al dokumentation klar til at bygge en helt ny stald. Renoveringsarbejdet af den gamle er i gang. De dele, der har den længste leveringstid, er startet i produktionen. Målet er, at selve bygningen skal være færdig om tre måneder og i drift inden for fire måneder.


Der er mange i denne branche…


Mange i branchen kan levere stalde og udstyr til svin, men kun få kan gøre det under disse forhold. Der er muligvis kun én - SKIOLD.


EN KÆMPE TAK TIL ALT PERSONALE PÅ SKIOLD OG TIL ALLE VORE GODE PARTNERE.


SKIOLD Recovery

Oplever du udfordringer med afsætningen af dine grise over grænsen?

SKIOLD fremviser udstyr ved Grovfoderekskursionen 2020

SKIOLD var med som rådgivende partner på formalingsmaskiner og mølleri ved SEGES Grovfoder…

Stemmen i røret igennem 25 år

I dag er det 25 år siden Johannes Kristensen satte fødderne på den arbejdsplads, som han h…