Munkbro svineavl forøger biosikkerheden

Ventilationsløsningen bliver den første i Danmark

Munkbro svineavls 8 nye klima- og forsøgsstalde får udover en tørfoderløsning med multifase og undertryks ventilationsløsning - Danmarks første biofiltre.


Bio-filtre – undgå luftbårne sygdomme


Luften er en smittebærer for mange vira, som fx PRRS og influenza samt bakterier som fx. mycoplasmer og desuden støv, pollen, og skimmel. Biofiltre sikre at de ikke kommer ind i stalden via luftventilationen. Ventilationsløsningen består af nogle specialudviklede filtre, der monteres i alle loft/væg ventilerne. Rammerne er lavet af galvaniseret stål til brug i svinestalde.


Ventilationsløsningen hos Munkbro bliver den første i Danmark, en banebrydende ny løsning til at forøge biosikkerheden i staldene. Løsningen er allerede kendt i Asien og i USA, men aldrig før i Danmark. Filtrene virker ved at filtrere alle støvpartikler, der kan være forurenet med luftbårne partikler som fx virus, bakterier, støv, pollen og skimmel.Ventilationsløsningen består af nogle specialudviklede filtre, der monteres i alle lofts ventilerne.


Der er nogle betydelige fordele ift. uv-lys, som også kan slå vira ihjel.  • Der er en væsentlig lavere investering i udstyr

  • Lavere årlige driftsomkostninger, da der ikke skal bruges tid og penge på udskiftning af pærer

  • Trygheden ved at filtrene hele tiden virker. Ved uv-lys, skal man sikre at alle pærerne virker. Filtrene skal udskiftes, men ikke ret ofte, og deres evne til at fjerne vira bliver ikke dårligere ved manglende udskiftning, det er kun luftgennemstrømningen som påvirkes i negativ retning.


Vi kan tilbyde filtre til:  • undertryk - overtryk

  • filtre over loftventiler

  • filtre ved vægventiler

  • filter hvor der er coolingpats efter

  • filter units uden for sektion,  som går ind i sektion via rør som overtryk.


Se vores nye film fra hvad der bliver en af ​​de største svinebedrifter i Danmark

Prima Svin har valgt at planlægge deres projektudvidelse med SKIOLD

Hold dine løsninger sikre med SKIOLD System Backup

Minimer risikoen for driftstab med det nye SKIOLD System Backup program til Distriwin, DM6…

SKIOLD GROUP har udnævnt ny koncerndirektør

Det glæder os at kunne meddele, at SKIOLD GROUP har udnævnt Søren Overgaard som ny koncern…