En af Australiens bedste svineproducenter investerer 15 mio euro

Reducerer foderomkostninger med 12% grundet en SKIOLD fodermølle

Øget efterspørgsel efter australsk luksus svinekød har fået GD Pork Pty Ltd til at ekspandere med i alt 21 svinestalde.
GD Pork Pty Ltd, er beliggende i det vestlige Australien, og eksporterer 75% af deres kød til Singapore gennem Craig Mostyn Group. Stigende efterspørgsel har ført til en samlet investering på i alt 15 mio. euro til 21 nye svinestalde fordelt på to gårde, som forventes færdige medio 2017. 

De vil dermed øge produktionen fra 600-1300 grise per uge.

Investeringen vil øge effektiviteten, sundhed og lønsomhed
SKIOLD har leveret fodermølle, siloer, komplet tør- og vådfoderløsning, gulvbelægning og staldinventar til dette projekt. Produktion af eget foder er nyt for GD Pork, men ved egenproduktion forventes en besparelse på 12% på foderomkostninger. I Australien giver det rigtig god mening at fremstille eget foder på grund af de lange transportafstande, hvilket repræsenterer en stor udgift i de samlede foderomkostninger.

Højeste effektivitet i Australien
GD Pork er de blandt de mest effektive svineproducenter i Australien. De producerer 26 grise per årsso, mens gennemsnittet i Australien er 18 -20. Årsagen til den høje effektivitet skyldes ledelsen. 

Dansk ledelse giver resultater
”Vi leder gårdene lidt anderledes end sædvanligt i Australien. Jeg har en kandidatgrad i landbrugsøkonomi fra Danmark, og vi har ansat meget dygtige ledere fra Danmark, hvilket betyder, at vi har en anden tilgang til svineproduktion end vores kollegaer. Ledelse og effektivitet er nøglen til vores succes. For eksempel placeres staldene tættere på hinanden og med mindre grupper af svin i de forskellige sektioner. I Australien er det normalt at have staldsektioner med 700 grise, men vi har et maksimum på 40 grise, som giver os et bedre overblik, hvilket øger grisenes sundhed og velvære” siger administrerende direktør Torben Sørensen.

Australien er langt bagefter andre lande, når det kommer til antallet af grise per årsso. Som et eksempel er tallet 30-35 i Danmark. Årsagen til den lave effektivitet i Australien er, at det ikke er muligt at importere god genetik fra fx. Danmark, på grund af de restriktive sundhedsregler.

Dag-til-dag levering af høj kvalitet svinekød i Singapore
”Forbrugerne i Singapore er kvalitetsbevidste, og søger til udlandet for høj fødevaresikkerhed, og de foretrækker lyst-farvet svinekød. Grisene slagtes i Australien, når de når en vægt på 105 kg, og umiddelbart efter slagtningen, flyves kødet til kunder i Singapore, hvor det allerede sælges på markedet dagen efter.” fortæller Torben Sørensen.

SKIOLD leverandør til vores gårde
”Vi har valgt SKIOLD som leverandør af foderfremstilling, siloer, totalløsning på vores tør- og vådfodering, gulvbelægning og stald inventar. Især deres erfaring indenfor foderfremstilling var et vigtigt valgkriterium for os såvel som deres evne til til at være næsten totalleverandør. Vi er meget tilfredse med samarbejdet, og vi oplever at de har en stor vilje til at få projektet færdigt til tiden og til det aftalte budget,” slutter Torben.

Læs mere omkring GD Pork


NYHEDER FRA SKIOLD

Bliv inspireret, udforsk de nyeste innovationer og historier fra SKIOLD, og få input til dit næste projekt.

Tilmeld dig SKIOLDs nyheder her

SKIOLD SmartDos | Fodringssystem til løsgående, drægtige søer

Individualiseret fodring for optimale resultater

Læs mere STALD

Reducer dit strømforbrug og spar penge nu

Med energieffektive løsninger fra SKIOLD kan du reducere dit strømforbrug markant og opnå…

Læs mere STALD / FODER

Spar tid og penge med digitale værktøjer

Reducer dine omkostninger med digitale værktøjer og effektive styresystemer fra SKIOLD. De…

Læs mere SKIOLD / DIGITAL