SKIOLD har overtaget spanske Rotecna

og dannet et nyt, stærkt partnerskab inden for komplette løsninger til svinesektoren

SKIOLD har overtaget Rotecna (”selskabet”) fra selskabets grundlægger og to finansielle sponsorer, Talde Private Equity og Oquendo Capital. Rotecnas ledelse vil fortsat stå i spidsen for selskabet og vil gennem fokus på kunder og produktfornyelse bygge videre på de seneste års stærke vækst.

Rotecna, der blev grundlagt i 1991 og har hovedkontor i Agramunt i Spanien, specialiserer sig i konstruktion, fremstilling og markedsføring af udstyr og løsninger til svineproduktion. Med afsæt i sit innovative DNA har selskabet spillet en central rolle i forbindelse med at støtte udviklingen af den spanske svineproduktion, som i dag har opnået en global førerposition hvad angår effektivitet, mens landet har den tredjestørste svinebestand i verden. Rotecna er vokset støt i løbet af de sidste ti år fra ca. 10 millioner euro i omsætning i 2010 til næsten 50 millioner euro i 2020, hvorved selskabet er blevet den førende leverandør af svineudstyr i Spanien, samtidig med at man er gået ind på nye markeder i f.eks. Europa og Latinamerika.

SKIOLD, der har hovedkontor i Sæby, har mere end 140 års erfaring i levering af frø-, foder- og husdyravlsudstyr og -løsninger. SKIOLD dækker hele værdikæden fra mark til husdyr, herunder rensning af frø og korn, foderfremstilling og fjerkræ-, kvæg- og svineopdræt. Rotecna bliver en del af SKIOLDs eksisterende svinedivision, hvorved dennes størrelse næsten bliver fordoblet målt i omsætning.

Kombinationen af SKIOLD og Rotecna giver klare, strategiske fordele for begge selskaber, bl.a. et stærkere globalt fodaftryk og en større platform for vækst på nye markeder, en bredere produktportefølje af førende teknologier og øget volumen til at støtte investeringer i forskning og udvikling, herunder digitale løsninger. Med denne overtagelse nærmer SKIOLD gruppens omsætning sig 200 millioner euro.

Rotecnas administrerende direktør, Antonio Pinos, ser selskabets optagelse i SKIOLD gruppen som en attraktiv strategisk mulighed og forklarer: ”Rotecna har været på en utrolig vækstrejse i løbet af de seneste ti år, hvor det spanske marked har spillet en vigtig rolle. I de senere år har Rotecna også haft succes med at øge sin tilstedeværelse på nye markeder uden for Spanien, og med sit internationale fodaftryk og ekspertise inden for løsninger til svineproduktion er SKIOLD den perfekte partner til yderligere at støtte denne internationale vækstkurs fremadrettet.”

SKIOLDs koncerndirektør, Søren Overgaard, er begejstret over, at Rotecna kommer med i SKIOLD gruppen og ser et stort potentiale i denne overtagelse: ”Vi har været meget imponerede over Rotecnas ledelse, operationelle platform, produktportefølje og innovative evner, og ser frem til yderligere at udvikle og investere i Rotecnas eksisterende aktiviteter i Spanien. Rotecna har et veludviklet distributionsnetværk med stærke partnerskaber, som SKIOLD agter at fortsætte med at støtte og få til at vokse. Ved at kombinere vores aktiviteter vil vi kunne betjene vores kunder endnu bedre gennem en styrket produktportefølje og øget volumen til at opbygge et endnu mere omfattende salgs- og servicenetværk globalt.”

Der vil ikke ske ændringer i Rotecnas ledelse eller organisation som følge af overtagelsen, og forretningsaktiviteter med kunder og leverandører vil fortsætte uændret.

For yderligere oplysninger, se venligst SKIOLD og Rotecna.

Kontakter

Søren Overgaard, koncerndirektør, SKIOLD

Antonio Pinos, CEO, Rotecna


NYHEDER FRA SKIOLD

Bliv inspireret, udforsk de nyeste innovationer og historier fra SKIOLD, og få input til dit næste projekt.

Tilmeld dig SKIOLDs nyheder her

SKIOLD SmartDos | Fodringssystem til løsgående, drægtige søer

Individualiseret fodring for optimale resultater

Læs mere STALD

Reducer dit strømforbrug og spar penge nu

Med energieffektive løsninger fra SKIOLD kan du reducere dit strømforbrug markant og opnå…

Læs mere STALD / FODER

Spar tid og penge med digitale værktøjer

Reducer dine omkostninger med digitale værktøjer og effektive styresystemer fra SKIOLD. De…

Læs mere SKIOLD / DIGITAL