Nyhed

Damas bliver nu styrket som en del af SKIOLD

Alle aktiviteter, aktiver og passiver i Damas A/S bliver købt af SKIOLD A/S og placeret i det nye SKIOLD Damas A/S, som bliver en division i SKIOLD Seed med virkning fra årsskiftet.

Alle aktiviteter, aktiver og passiver i Damas A/S bliver købt af SKIOLD A/S og placeret i det nye SKIOLD Damas A/S, som bliver en division i SKIOLD Seed med virkning fra årsskiftet. Fra 1. januar 2015 vil både kunder og leverandører få glæde af, at Damas bliver en endnu stærkere samarbejdspartner, fordi alle aktiviteter i det nuværende Damas A/S fortsættes i et nyt selskab, SKIOLD Damas A/S, der bliver et 100 procent ejet selskab i SKIOLD-koncernen og en division i SKIOLD Seed.

Det nye selskab vil blive ledet af Klaus Gaarde, som har været administrerende direktør for og medejer af Damas siden 1999. Produktion og administration vil fortsat foregå i Vester Åby på Fyn. Integrationen af Damas i SKIOLD sker for at give de unikke Damas-maskiner til rensning og sortering af korn og frø en endnu stærkere placering på verdensmarkedet. Som et integreret selskab i SKIOLD vil Damas nemlig bedre kunne gennemgå den vækst og udvikling, der fremover er nødvendig for at selskabet fortsat kan være en ligeværdig partner for de stadig større kunder rundt om i verden, som investerer i større og større samt mere komplette og komplekse anlæg, der er udstyret med teknologi fra SKIOLD.

Damas vil blandt andet blive styrket af at blive en fuldt integreret del af SKIOLD, fordi SKIOLD i de seneste år har brugt mange ressourcer på udvidelser og udvikling af markedet med kontorer i Australien, Rusland, Ukraine, Sverige, Frankrig m.v. Desuden har SKIOLD en strategi om fortsat forretnings- og markedsudvikling.

Navnet Damas bliver selvfølgelig fortsat brugt, fordi det er et stærkt brand bygget op på 150 års udvikling af unikke specialmaskiner til rensning og sortering af korn og frø. Allerede i år 1900 opnåede grundlæggeren Jens Nielsen guldmedaljen for kornrensningsmaskiner ved verdensudstillingen i Paris. Den medalje blev naturligvis et gennembrud for virksomheden allerede for 114 år siden.

100 procent ejet af SKIOLD
SKIOLD købte 80 procent af aktierne i Damas af Thoraso, som er søster selskab til SKIOLD, for to år siden. Nu køber SKIOLD de resterede 20 procent af aktierne af Klaus Gaarde. Dermed bliver Damas A/S integreret 100 procent i SKIOLD. Rent praktisk sker det ved, at SKIOLD A/S køber alle aktiver, aktiviteter og passiver ud fra Damas A/S og flytter dem over i det nye selskab SKIOLD Damas A/S, som bliver 100 procent ejet SKIOLD A/S.

Bygningerne i Vester Åby med tilhørende passiver forbliver i det nuværende Damas A/S, og selskabet ændrer navn til Ejendomsselskabet Industrivej 2 A/S. Ejerskabet forbliver som hidtil - 80 procent til SKIOLD samt 20 procent til Klaus Gaarde. Klaus Gaarde fortsætter som nævnt som direktør for det nye selskab SKIOLD Damas. Han vil samtidig være direktør for og medejer af Ejendomsselskabet Industrivej 2. Klaus Gaarde bliver desuden medlem af SKIOLD koncernens management gruppe. Det nye SKIOLD Damas A/S får nyt CVR-nummer. Det nye selskab får desuden et nyt logo og skal benytte samme farver som SKIOLD.


NYHEDER FRA SKIOLD

Bliv inspireret, udforsk de nyeste innovationer og historier fra SKIOLD, og få input til dit næste projekt.

Tilmeld dig SKIOLDs nyheder her

Når det kommer til din driftsikkerhed – er vi på vagt.

Det kan være en udfordrende opgave at sikre en stabil og gnidningsfri drift af dine Rense-…

Rengøring og sortering, der maksimerer din produktivitet.

Fokus på forarbejdningen af dine råvarer kan være et vigtigt skridt, når det kommer til at…

Læs mere SEED

SKIOLD-selskaber fusionerer til ét

I 2019 opkøbte SKIOLD A/S i Sæby, som blandt andet producerer udstyr og teknologiløsninger…